Головна » 2018 » Квітень » 27 » 26 – квітня 32 - річниця трагедії на Чорнобильській АЕС
9:55 PM
26 – квітня 32 - річниця трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна аварія в історії людства - з різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, в результаті яких сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році. Це - екологічне лихо. Щоб це лихо ніколи неповторилося потрібно підтримувати екологію країни.

За підрахунками деяких екологів існує 36 найбільших глобальних проблем з якими зіткнеться людство найближчі десятиліття. Серед них у ТОП-7 згадують: дефіцит питної води, зміну клімату, зникнення лісів і наступ пустель, масове зникнення окремих видів рослин і тварин, неконтрольована міжнародна міграція, забруднення повітря, нагромадження відходів людської діяльності.

У бібліотеці відбулася виставка до дня пам’яті Чорнобильської трагедії. Пам’ятаймо - що екологія нашої країни залежить саме від кожного з нас. Бережімо природу для наступних поколінь: «Природа - це не те, що ми отримали у спадщину від пращурів, а те що ми взяли у позику від нащадків».

Переглядів: 204 | Додав: tsipinoolesja | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar