Головна » 2019 » Грудень » 29 » Медіакультура в бібліотечному просторі
7:14 PM
Медіакультура в бібліотечному просторі

Медіакультура характеризується інтенсивністю інформаційного потоку (аудіовізуального: телебачення, кіно, відео, комп’ютерної графіки), це засоби комплексного освоєння людиною навколишнього світу в його соціальних, моральних, психологічних, художніх, інтелектуальних аспектах.

Головним завданням бібліотек завжди було збирання, зберігання, поширення, виробництво та використання загальнодоступної інформації. На сьогодні ж бібліотеки повинні перетворювати її (інформацію) в цінний національний потенціал, від якого може залежати сталий розвиток усього українського суспільства.

В нашій шкільній бібліотеці пройшов урок медіакультури з учнями 9-го класу, вони дізналися багато цікавого. Журналісти, блогери, медики, вчителі та звичайні люди постійно створюють візуальну та аудіовізуальну інформацію, передають її та аналізують. Тому кожна особа має знати про явище медіакультури та вміти його застосовувати для виявлення достовірних данних, критично оцінювати інформацію та не бути обдуреними завдяки маніпулятивним аудіовізуальним матеріалам.

 

Переглядів: 243 | Додав: tsipinoolesja | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar